وضعیت تحریم علیه ZTE و هوآوی
شرکت چینی ZTE که در زمینه ساخت گوشیهای هوشمند و تجهیزات شبکهای فعالیت میکند، از ابتدای سال میلادی جاری مورد تحریم امریکا قرار گرفته است و نمیتواند تجهیزات مورد نیاز خود را از این کشور تهیه کند.
باتوجه به اینکه یک سوم از سختافزارها، نرمافزارها و دیگر تجهیزات لازم برای ساخت گوشیهای هوشمند، از امریکا وارد میشود، بقای این شرکت مورد خطر جدی واقع شده است.
شرکت هواوی نیز مانند ZTE تهدیدی برای امنیت ملی ایالت متحده امریکا مطرح شده است. دولت امریکا نگران ارتباطات هواوی و ZTE با دولت چین است. چرا که مدعی است این دو شرکت، اطلاعات مصرف کنندگان و شرکتهای امریکایی را سرقت میکند. هرچند هواوی این ادعا را یک حدس بیپایه و اساس خوانده است و آن را انکار میکند و به نظر نمیرسد که این شرکت از زنجیره تامین امریکا خارج شود.
کن هو (Ken Hu) یکی از سه مدیر اجرایی هواوی در مصاحبهای با روزنامه فرانسوی "Le Journal du Dimanche" اعلام کرده است که نمیتواند بگذارد که ایالت متحده شرکت وی را مانند ZTE مجازات کند. برخلاف ZTE که با فروش کالا و ارائه خدمات به ایران و کره شمالی، تحریمهای ایالت متحده علیه این دو کشور را نقض کرده است؛ هو مدعی است که شرکت هواوی از تمام قوانین و مقرراتی که توسط اروپا، سازمان ملل متحده و ایالت متحده امریکا ارائه شده، پیروی کرده است. علی رغم این بیانیه مدیر هواوی، روزنامه وال استریت در آوریل گذشته گزارشی منتشر کرد مبنی بر اینکه این شرکت توسط وزارت دادگستری مورد تحقیق قرار گرفته است تا مبادا تحریمهای امریکا علیه ایران را نقض کرده باشد.
به گفته این مدیر اجرایی، از آن جایی که هدف هواوی استفاده از بهترین تکنولوژیهاست، پس این شرکت خرید تراشههای امریکایی را در سال جاری ادامه خواهد داد. همچنین گزارش شده است که این شرکت در حال کار بر روی سیستم عامل خود است. تا در صورتی که از دسترسی به نسخه مجاز اندروید گوگل محروم شد، سیستم عامل اختصاصی خود را آماده به کار داشته باشد.
با اینکه هواوی چیپستهای اختصاصی خود به نام Kirin را برای تولید گوشیهای هوشمند در اختیار دارد، اما باز هم به چیپهای امریکایی برای رم، مودم LTE و کنترل کننده شارژر باتری نیازمند است.
در حال حاضر هواوی سومین تولید کننده بزرگ گوشیهای هوشمند و تجهیزات شبکه در دنیا است که به ادعای آقای ریچارد یو (Richard Yu) مدیرعامل این شرکت ، تا سال ۲۰۲۱ با کنار گذاشتن رقیبان قدری چون سامسونگ و اپل، به بزرگترین شرکت تولید کننده گوشی هوشمند در جهان تبدیل خواهد شد. اما در اوایل سال ۲۰۱۸، زمانی که برنامهریزیها برای عرضه گوشی Huawei Mate 10 Pro توسط اپراتورهای وریزون و AT&T در لحظات آخر ناکام ماند، به نظر میرسد که هواوی را از دستیابی به این هدف دور کرده است. گمانهزنیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه دولت امریکا این دو اپراتور را تحریک کرده است تا اقدام به فروش این دستگاه نکنند. فروشگاههای واقع در پایگاههای نظامی ایالت متحده، دیگر اجازه فروش گوشیهای هواوی یا ZTE را ندارند.
منبع : phonearena,gsm